Bohemian Rhapsody
- Μυρτώ Σαββίδη Α4
- 18 Νοε 2018
- διαβάστηκε 2 λεπτά

Το Bohemian Rhapsody είναι βρετανική-αμερικανική ταινία του 2018 σε σκηνοθεσία του Bryan Singer, και σενάριο του Anthony McCarten. Αναφέρεται στο ροκ μουσικό συγκρότημα Queen και επικεντρώνεται στον τραγουδιστή τους, Freddie Mercury, τον οποίο ενσαρκώνει ο Rami Malek.
Οι Queen δεν ήταν ποτέ το τυπικό rock ’n’ roll συγκρότημα με την ξέφρενη ζωή και τα υπέρμετρα εγώ. Αντίθετα, η μπάντα ήταν συνώνυμη της σκληρής δουλειάς εντός κι εκτός στούντιο, ενώ εξέπεμπε μια λαμπερή ειλικρίνεια μέσω των στίχων της, μεταδίδοντας αβίαστα την ελπίδα στο κοινό κάθε προέλευσης.
Όμως οι Brian May(κιθάρα), John Deacon(μπάσο) και Roger Taylor(ντραμς) μάλλον δεν θα πετύχαιναν τίποτε από όλα αυτά, αν στα πρώτα βήματα της μπάντας δεν προσλάμβαναν έναν νεαρό από τη Ζανζιβάρη ονόματι Farrokh Bulsara(Φαρούκ Μπουλσάρα) για τραγουδιστή. Το πραγματικό όνομα του Freddie Mercury δεν προδίδει μόνο την καταγωγή του αλλά και την ανάγκη του να εφεύρει μια larger than life περσόνα, η οποία θα τον απελευθέρωνε διά παντός και καλλιτεχνικά και συναισθηματικά.
Το "Bohemian Rhapsody" είναι ένα τραγούδι του αγγλικού rock συγκροτήματος Queen. Γράφτηκε εξ ολοκλήρου από τον τραγουδιστή της μπάντας Freddie Mercury και συμπεριλήφθηκε στον δίσκο τους "A Night At The Opera", ο οποίος κυκλοφόρησε το 1975. Πρόκειται για ένα τραγούδι 6 λεπτών, αποτελούμενο από πολλά μέρη, χωρίς να διαθέτει ρεφραίν. Η εισαγωγή του τραγουδιού περιέχει μπαλάντα, καθώς κάνει ένα οπερικό πέρασμα που καταλήγει σε έναν Hard Rock ήχο. Ο συνδυασμός πολλών εντελώς διαφορετικών ειδών μουσικής είναι ένας απο τους λόγους που θεωρείται ένα ξεχωριστό τραγούδι μεχρι και σήμερα, αφού δεν εχει γραφτεί κάτι παρόμοιό του μέχρι στιγμής.
Κατά την άποψη μου η ταινία θα έπρεπε να αναφέρεται είτε στην ζωή του Freddie, είτε στην πορεία των Queen. Απέφυγαν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, καθώς δεν εμβάθυναν στα γεγονότα. Ακόμα πολλές στιγμές της ταινίας άφηναν μια αίσθηση μυθοπλασίας και όχι αληθινών γεγονότων. Παρ'όλα αυτά ο Rami Malek κατάφερε να "μπει στο πετσί του ρόλου" απογειώνοντας την ταινία. Τέλος, η ταινία κατάφερε να "προσγειώσει"στα μάτια μας τους θρύλους αυτούς δείχνοντάς μας τις δυσκολίες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν, για να φτάσουν τόσο ψηλά.
Comments